2012

Dag 2541 – Palm Springs

Comments Off on Dag 2541 – Palm Springs 25 February 2012

Dag 2541 – Palm Springs

Vaknar pigg som en nötskrika vid 7 och hoppar in i duschen, ser så fram emot den här dagen. När jag kommer ut från duschen så står världens bästa man där med färskpressad apelsinjuice, slå det om ni kan, innan han hoppar tillbaka i sängen. Steker ett ägg, gör kaffe latte i termoskopp och på med kläderna och rusar ner till bilen där Anna väntar, vi ska nämligen ha en heldag i Palm Springs, min första tripp dit och jag är så förväntansfull! Hon är tourguide vilket innebär att jag får köra och det blir en jättetrevlig resa dit, och nästan ingen trafik alls som man verkligen inte är van vid i LA, det börjar bra! Är framme lagom till 9.30 och hoppar på vår tourbuss upp till vår betalda tripp till Elrod House, som bla har varit med i Bondfilmen “diamonds are forever”, och så jäkla häftigt. Tyvärr är ju alla underbara ursprungsmöbler ersatta av ganska billiga saker, och dom har även tagit bort den varma träkänslan överallt och ersatt med modernt stelt i grått och vitt, jättesynd, men vi får se stora foton på hur det har sett ut och det är verkligen ett underbart hus. Han berättade att när dom skulle börja bygga huset så låg budgeten på 1.5 miljoner dollar, och på den tiden kostade ett hyfsat stort hus i Palms Springs 60.000 dollar att bygga 🙂 De här bilderna som Anna tagit behöver väl ingen extra förklaring, bara titta och njut 🙂

Man kan tro att det är en spegel ovanför köksluckorna, men det är glas som vetter ut mot stora rummet, och det sitter en blomma på insidan och en annan på utsidan:

Över två timmar strövar vi runt i huset och njuter innan vi tar bussen ner till Vons där vi ställde bilen, men först kör vi förbi Bob Hopes hus, otroligt häftigt 🙂

Hoppar in i bilen och åker till Parker Palm Springs Hotel och går och äter på deras restaurang Norma’s och jag älskar det här stället, vilken mat. Jag lovar att det är värt att boka en resa från Sverige bara för att äta här, helt fantastiskt. Äter lax på bagel, men utseendet, tillagandet, allt är i massor och toppklass, vet inte varför jag inte tog kort på maten, men var väl i chocktillstånd, den är nämligen supervacker!

Efter maten så smyger jag iväg på toa, har nämligen så jäkla torra ben och har glömt lotion hemma så tänkte att på ett hotell så har dom säkert lotion på toaletten. Och självklart har dom det, så det är två toaletter och ett handfat, så jag står där och smörjer in benen medan folk går in och ut från toaletten 🙂 Tillbaka till Anna och dricker upp kaffet, tar in notan och sen går hon på damernas och det har väl kanske gått 15 minuter sedan jag var där när jag tittar på mina fingrar och jäkla skit, men jag har glömt mina vigselringar på det allmänna handfatet på damernas, tog av mig dom när jag smörjde in benen 🙂 Så skriker till och rusar upp, och alla våra väskor är där, även Annas som lämnade dom när hon gick iväg, så samlar ihop allt i famnen och rusar iväg och det enda jag kan tänka på är hur ledsen min man kommer att bli 🙂 Fortsätter imorgon, läggdags!
Möter Anna på vägen ut men hinner inte förklara utan rusar in på damernas toa och där på handfatet ligger dom, tack alla världens högre makter, men tror ibland att jag faktiskt är ovanligt lyckligt lottad här i livet! På med ringarna och går tillbaka till bordet där servitörerna står och pratar och nog tror att vi smitit från notan 🙂 går en runda i trädgården som består av flera mindre trädgårdar med höga häckar emellan, som en labyrint, sjukt läckert, i en är poolen, en annan har boulebana, i en tredje hänger det hängmattor, det är spännande att bara gå runt och glo i de olika trädgårdarna och få se vad dom hittat på för olika teman och saker. Tar bilen och kör till Horizon motell som är ett gammalt kultställe som dom nu totalrenoverat, så kollar i deras galleri innan vi åker in till centrum och parkerar.

Dom ägde Lassie, coolt va:

Det här var deras broschyr som dom skickade ut, tycker det är så himla häftigt att dom har klädesförslag, det ska jag använda någon gång i framtiden:

Hamnar i ett fufu område, och första gången jag ser en äldre man som grovhånglar med en mycket yngre man, sugardaddy 🙂 Vi går genom stan upp och ner och går och kollar lite i affärer, kollar på folk och njuter av en underbar dag får bla T-shirts i en designaffär, för att ägaren gillar oss, det har aldrig hänt förut 🙂 Bestämmer oss för att gå till moderna museet och se utställningen “Backyard Oasis: The Swimming Pool in Southern California Photography, 1945-1982″, och det är en helt underbar utställning, fick inte ta några foton men hittade mitt favoritfoto online, visst är det en cool bar!

Stannar en timme och njuter innan vi går till utställningen på andra sidan vägen – vintage husvagnsutställning 🙂

;

Och första husvagnen vi stannar vid, ägarna bor i vårt område i Sherman Oaks! Vi har bestämt oss för att leta upp en liten cool bokaffär som heter “Just Fabulous”, men hittar först till Trina Turk affären där jag hittar en fantastiskt söt ring, jag som gillar allt som är guld och svart för tillfället blir helt förälskad i ringen, affären och kläderna, helt underbart alltihopa.

Omklädningsrummet:

OOch min fantastiska ring som jag faktiskt inte köper, jag gillar en god deal och det är inte det här:

Men älskar den här ringen! Går vidare till Just Fabulous och visst är det en häftig bokaffär, Palm springs är verkligen jättemysigt!

Fortsätter gå när vi kommer till Shags galleri, den här dan är full av överraskningar!

Går gatan ner och det börjar darkna, (kan inte förstå att jag skrev darkna istället för mörkna utan att märka det först) och hungriga som tusan så vänder vi och går tillbaka till bilen och kör och kollar in ett motell som Anna har hört så mycket om och det är jättemysigt. Härifrån går vi upp till Viceroy och sätter oss i baren och tar en drink och äter tuna tartar och myser.

När vi är superhungriga så tar vi och kör bort till Riviera Hotell och parkerar, verkligen en lysande syn att köra upp framför deras hotell, men det går inte ens att jämföra med Parkers som är så otroligt mycket mer exklusivt och har mycket mer klass.

Har en jättetrevlig kväll innan vi kör hemåt i natten, vi kunde ha sovit över men dagen har varit perfekt, nu vill jag hem till min man!

Comments are closed.

NYA BLOGGEN: www.rebeckaponton.com/blog

Archives

© 2015 Rebecka Ponton. Powered by Wordpress.

Wordpress themes by WooThemes - Premium Wordpress Themes

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline