2011

Dag 2484 – Javier är dödssjuk

Comments Off on Dag 2484 – Javier är dödssjuk 30 December 2011

Dag 2484 – Javier är dödssjuk

Blir väckt av Javier som mår så dåligt, det bränner i halsen och han har feber, infektion, dödssjuk och håller på att få lunginflammation. Ringer vårdcentralen i Rydaholm men hon är 8.31 så inte längre några telefontider så bara att klä på sig och åka upp med sjuklingen, oj oj oj vad sjuk han är. Bäst att beställa tid hos läkaren med en gång tänker jag när jag kommer fram till receptionen, men dom säger att vi kan rådfråga distriktssköterskan så ger hon oss en tid till läkaren och då han inte är svensk medborgare så kommer det att kosta oss 300 dollar att se läkaren, 2100 kronor, men hälsan är ju viktigast och är han så sjuk så måste han ju komma in till läkaren snabbt. Vi får se distriktssköterskan efter en minut i väntrummet vilket är fantastiskt. Här tar dom verkligen hand om sina sjuklingar. Blir hänvisade in till rummet där Javier får förklara sina symptom. Oj oj oj vad sjuk han är. Så hon tar febern på honom vilket han inte har någon samt sänkan vilken visar att han inte har någon infektion i kroppen, allt är bra, han har en helt vanlig svensk förkylning – jag skrattar så jag ligger dubbelt, “och kvinnor pratar om att föda barn”, stackars Javier, hon ordinerar lite slemlösande hostmedicin, dricka och sova mycket, och hon skrattar när han frågar om han inte kan få lite antibiotika. Men det blir också billigare då vi inte såg någon läkare och det här 10 minutersbesöket kostade oss då bara 620 kronor. Visst ser det ut som han tycker att det är fantastiskt roligt att jag är framme och ska ta kort i tid och otid, och här precis efter han har blivit stucken i fingret 🙂

Tar med min “sjuka” man hem och bäddar ner honom, medan jag åker upp till Birgitta Lavesson igen och “lånar” lite av hennes trädgårdshäck som jag tänker duka med på nyår. Har inte riktigt kommit på vad jag ska köpa mer, får se vad dom har i eftermiddag på Smålänningen i Bredaryd. Packar och gör håret, kommer inte att hinna imorgon, vi ska åka redan vid 9 på morgonen mot Kalmar. Sen in till Bredaryd och går och äter på Bambu, asiatisk buffe, och så himla gott, vilken enorm skillnad mot Poon Palace, och här är knökat med folk. Inredningen på Bambu:

Sen till Smålänningen och shoppar girlander och band, dukningen imorgon kommer gå i grönt, vitt, silver och svart, vet inte vilka andra färger dom har i herrgården så bäst att köra stilrent. Sen shoppar semlor och fikar innan vi åker hem till Rydaholm och jag gör te på ingefära och honung till min man innan vi myser och packar och facebookar.

Comments are closed.

NYA BLOGGEN: www.rebeckaponton.com/blog

Archives

© 2015 Rebecka Ponton. Powered by Wordpress.

Wordpress themes by WooThemes - Premium Wordpress Themes

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline