2011

Dag 2485 – Björnö slott i Kalmar

Comments Off on Dag 2485 – Björnö slott i Kalmar 31 December 2011

Dag 2485 – Björnö slott i Kalmar

Vaknar vid 7, inte bra kommer vara skittrött ikväll, men ska försöka sova i bilen på väg till Kalmar. Det är frostigt och mysigt i Hjortsjö denna tidiga morgon:

Packar det sista och vid 9.30 beger vi oss. “Råkade” låna systers skinny leggings och dom är så sköna så har luskat ut att jag kan köpa ett par på Pieces Accessories på Samarkand i Växjö, men att Piecesbutiken inte finns i Stockholm än så det här är min sista chans att införskaffa ett par. Och vid prick klockan 10 står vi och rycker i dörrarna och vill bli insläppta och jippi dom har fortfarande byxorna, visar sig vara deras storsäljare som dom alltid har – Funky Foxy Leggings. Så jäkla läckra med dragkejdan bak, gillar den detaljen och 299 kronor är ett superpris.

Jaha så på en iPad som jag fått låna av lillebror så kan man inte ladda upp bilder till WordPress så får lägga ner att skriva blogg tills jag kommer åt en dator, vilket jag kan idag när jag är tillbaka i LA 5 januari 🙂 Vi kör vidare mot Kalmar och ska gå och äta en superb lunch nere vid vattnet på Calmare Hamnkrog eller på Gröna Stugan, mums ska bli så gott. Gröna stugan är stängd men vi parkerar, betalar 20 kronor och ska gå in på Hamnkrogen och då är den jäkeln stängd också, sablar. Sedan kör vi runt i ytterligare 40 minuter – allt är stängt. Till och med vägkrogen Rasta är stängd likaså Burger King, så vår lyxlunch blir en äcklig McDonalds burgare, hade väl varit okej om jag valt en Big Mac den är ju ätlig. Men jag var en idiot som valde den nya peppar och bacon burgaren, helt oätlig.

Okej vi är ju tillsammans vilket är viktigaste eller hur 🙂 När vi kommer ut till bilen igen så har min stackars man glömt att stänga bildörren och innanför ligger väskan med våra pass, alla hans kreditkort och pengar, änglavakt eller vad ska man säga, det är fullt med folk på parkeringen 🙂

Vidare ut till Björnö slott som är så otroligt vackert, vilken energi jag får av stället, hoppar runt som en energizerkanin i 3 timmar och skrämmer nog slag på de andra, underbart ställe. Ni ser väl sjön bakom huset 🙂 Pussar hejdå till pappa som beger sig hemåt och ska fira nyår med mamma och sen hämta upp oss i Linköping imorgon så ingen ro för honom.

20120103-095542.jpg

Jag frågar ägarens son Daniel vad detta är och han svarar att det brukade vara en hönshus, men det kan det väl inte vara, det måste väl vara någon typ att kylskåp eller hur? Skafferi eller kylskåp är min teori men gulligt är det.Dom har många bröllop här ute men inte i mangårdsbyggnaden utan på logen som är väldigt fin. Jag börjar duka uppe i matsalen, var uppe hos Birgitta Lavesson igår morse och stal delar av hennes trädgårdshäck, jag går dessutom en lång runda i parken här och plockar spretiga grenar som jag ska duka med. Jag har köpt svarta kulor med frost på och massor med olika girlander. Vi dukar till 24 stycken och får springa upp och ner i trappan och hämta grejer, det här kommer bli så himla bra…

Och så är det då äntligen färdigt och jag kan gå och göra mig iordning och ta ett glas vin och bara njuta av det som komma skall.

Vi äter en underbar middag som Daniel gjort, så gott.

 

 

Dom här systrarna är från Ljungby så världen är liten 🙂

 

Dricker champagne och skålar och sen dansar vi till småtimmarna, ett underbart nyår. 

GOTT NYTT ÅR!!

Comments are closed.

NYA BLOGGEN: www.rebeckaponton.com/blog

Archives

© 2015 Rebecka Ponton. Powered by Wordpress.

Wordpress themes by WooThemes - Premium Wordpress Themes

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline